Hofkapel De Dorstvlegels

Hofkapel “De Dorstvlegels” is in 1954 opgericht door een aantal leden van Fanfare St. Caecilia Ammerzoden. Tegenwoordig is kapel De Dorstvlegels een bruisend onderdeel van muziekvereniging St. Caecilia Ammerzoden. De kapel bestaande uit ongeveer 25 spelende muzikanten staat onder leiding van Koen Penders. Ze hebben een uitgebreid repertoire waarmee ze zich laten horen tijdens de carnaval. De Dorstvlegels prijzen zich gelukkig dat vele jeugdige muzikanten vanuit de vereniging de kapel verjongen, het enthousiasme spat er dan ook van af.

Groepsfoto van Hofkapel De Dorstvlegels
© Fanfare St. Caecilia Ammerzoden

Elk jaar half oktober starten de muzikanten met de repetities om nieuwe stukken in te studeren voor het nieuwe carnavalsseizoen. Deze vinden plaats in Partycentrum de Weesboom waar de kapel al jaren kind aan huis is.

Begeleiding Raad van XI

Tijdens het gehele carnavalsseizoen begeleidt Hofkapel De Dorstvlegels de Raad van XI muzikaal tijdens diverse activiteiten, zoals het Aonslingerbal, Ton Praote, Vurgloeie, Knarrebal, Rollator Spektakel, Optochten, Kroegentocht en natuurlijk het bekende Blauwe Maandagbal waar zij met een bigbandopstelling met zanger vele bekende carnavaleske nummers ten gehore brengen. Dit wordt door een breed publiek erg gewaardeerd.

Hofkapel De Dorstvlegels in actie tijdens het Blauwe Maandagbal

Buiten het carnavalsseizoen

Buiten het carnavalsseizoen worden de Dorstvlegels regelmatig gevraagd voor speciale gelegenheden, zoals jubilea en openingen.

Een aantal jaar geleden waren zij nog op de landelijk TV te zien bij de onthulling van het borstbeeld van Boet van Dulmen, de plaatselijk sportheld.

Als je nieuwsgierig bent geworden en meer over de kapel te weten wilt komen, stuur dan een bericht via het secretariaat. Ook kan je de Dorstvlegels volgen op Facebook, deze pagina staat vol met leuke foto’s en filmpjes van de optredens. Veel luister- en kijkplezier!